Mrkvový dort s celerovým překvapením
Měla jsem chuť na něco jednoduchého a rychlého. Zároveň ne moc kalorického, ať toho můžu sníst najednou více. A tak vznikl božský mrkvový dortík, na kterém jsem si táák pochutnala!
INGREDIENCE
- 240g vařené bílé fazole
- 40g vanilkový protein
- 220g mrkev
- 2 vejce
- 50ml kefír
- 1 balení prášku do pečiva
- KRÉM:
- 1 odtučněný tvaroh
- 250g celer
- 25g puding vanilkový
- 100ml kefír
POSTUP
Fazole (používám z konzervy) si propláchneme od nálevu a rozmixujeme spolu se žloutky, proteinem a kefírem. Mrkev jsem si předem uvařila a její pyré přidala do zmiňovaného základu. Vyšleháme si sníh z bílků a ty pak opatrně vmícháme do těsta. Pečeme na 180°C cca 30min.
Mezitím, co se nám peče korpus, si připravíme krém.
Celer nastrouháme na jemno, přidáme do tvarohu a ochutíme sladidlem (já použila flavdrops vanilka)
Uvaříme si hustý puding ve vodě nebo v mléce (250ml). Poté vše vyšleháme dohromady, až vznikne krém. Můžete přidat i ztužovač krému, aby byl dort pevnější.
Upečený korpus si rozřízneme na dvě poloviny a naplníme krémem. Necháme přes noc odležet a pak podáváme!
DOBROU CHUŤ!